Over Astrid

OLYMPUS DIGITAL CAMERAWie en Waarom?

Graag geef ik u een kleine introductie over wie ik ben en wat mijn drijfveren zijn.
Mijn naam is Astrid Waltman en ik ben geboren en getogen in Leiden. Nadat ik bijna 11 jaar in de reiswereld heb gewerkt en vervolgens lange tijd werkzaam ben geweest bij een commercieel bedrijf voor medische instrumenten, was het tijd voor bezinning. Mede door een nare burn-out werd een proces van herstel en zelfreflectie in gang gezet en gedurende dit proces heb ik veel geleerd en ontdekt. Over mezelf, maar ook over mijn omgeving. Wat duidelijk naar voren kwam, keer op keer, was dat ik een ‘mensenmens’ ben. Oprecht en écht contact met mensen vind ik belangrijk en ik geniet ervan. Nadat ik een workshop had gedaan voor voetontspanningsmassage, wist ik dat ik daar verder mee wilde gaan. Ik besloot de opleiding voor voetreflex massage te volgen bij MSP Opleidingen te Leiden. Deze heb ik in april 2014 met succes afgerond.

Mijn visie

Zelf geloof ik, tot een zekere grens, in het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. Dit wordt in gang gezet door druk op de reflexpunten van de voet, afgewisseld met diverse massagegrepen. Hierdoor worden weefsels en organen gestimuleerd in functie en de energiedoorstroming en afvoer van afvalstoffen bevorderd. Veel mensen reageren goed en positief op een behandeling. Zowel bij ondersteuning in stressvolle perioden, als bij vele lichamelijke klachten. Maar ook gewoon ter ontspanning. Het geeft mij een prettig gevoel om met mijn behandelingen te kunnen bijdragen aan positieve veranderingen. Ik ben echter géén arts. Bij zuivere medische klachten dient u zelf een arts te raadplegen!

De behandeling

Rust, comfort en ontspanning zijn bij een behandeling van groot belang. In de regel vind ik het prettig om tijdens de behandeling niet te praten, zodat mijn aandacht uitgaat naar de voeten en de massage. In combinatie met de comfortabele massagetafel en rustgevende muziek op de achtergrond, probeer ik voor u een prettige sfeer te creëren. Mijn ervaring is dat vrijwel alle mensen de rust en ontspanning voelen. Geef de moed niet op als u dit niet meteen bij de 1e of 2e keer voelt. Soms vereist het wat oefening. Wanneer de behandeling alleen ter ontspanning dient, kunt u voor een volledige of een deelbehandeling kiezen. Wilt u echter behandeld worden voor specifieke klachten, dan raad ik u aan om vooraf een intakegesprek aan te vragen. Ik inventariseer dan uw klachten, om daarna een gericht behandelplan voor u te maken. Voor een aanbod van de mogelijkheden kijkt u bij ‘behandeling & tarief’.

Tot slot nog dit…

In de toekomst hoop ik mijn huidige aanbod uit te breiden met meerdere vormen van massage en eventueel ook met Reiki. Blijf op de hoogte door regelmatig een kijkje op mijn website te nemen. Ik hoop van harte u voor een behandeling te mogen verwelkomen.
Voor mensen die (nog) niet bekend zijn met voetreflex massage zijn er speciale kennismakingsacties (zie behandeling & tarief).

(Terug omhoog ↑)